Montag, 12. Dezember 2016

Wildreis mit Cherry-Tomaten / Wild rice with cherry tomatoes



Wildreis mit Cherry-Tomaten / Wild rice with cherry tomatoes



Kohlenhydrat-Kombination, verdaut in ca. 3 Stunden
Zubereitung: 1 Stunde


Zutaten:          Wildreis
                        Butter
                        Zwiebel
                        Knoblauch
                        Cherrytomaten 
                        Kräutersalz 


Wildreis in aufgekochtem leicht gesalzenem Wasser min. 45 Minuten quellen lassen.

Wenn der Wildreis gar ist, gehackte Zwiebel und Knoblauch in Butter golden braten, Cherry Tomaten hinzugeben und etwas andünsten lassen. Am Schluss den gekochten Wildreis dazugeben, erhitzen und mit Kräutersalz und/oder andern Gewürzen würzen. 

Ich benutze sehr wenig Salz beim Kochen, vor allem wenn ich auch Käse und/oder Bouillon, verwende, da diese meist salzig ist. Wenn ich Salz benutze, dann Kräutersalz wie Herbamare zum Würzen oder Meersalz beim Wasser Aufkochen – Meersalz bringe ich von meinen Reisen mit. Meine Lust und Nase entscheiden, welches Gewürz ich benutze.

En Guete
xxxFranziska



Nahrung - mein täglicher Input / Food - my daily input:
https://franziskaaeschbach16.blogspot.ch/2016/07/nahrung-mein-taglicher-input-food-my.html



Carbohydrate combination, digested in approx. 3 hours
Preparation: 1 hour


Ingredients:     wild rice
                        butter
                        onion
                        garlic
                        cherry tomatoes
                        herb salt


Simmer wild rice in boiled slightly salted water at least for 45 minutes.

When the wild rice is ready, fry chopped onion and garlic in butter until golden, add cherry tomatoes and sauté. At the end add the cooked wild rice, heat and season with herb salt and/or other spices.

I use very little salt when cooking, especially if I also use cheese and/or bouillon, since they contain usually enough salt. If I use salt, then it is herbal salt such as Herbamare for seasoning or sea salt, which I put in the water for oiling - sea salt I bring with me from my travels. My fancy and nose decide which spices I use.

During all my work, also in the kitchen, I make sure that I am comfortable and practical due to operate without stress. Another focus is on my posture - sometimes I even dance! : ) While cooking I not only acquire motor skills but also creative skills when trying out new ideas…

Enjoy
xxxFranziska



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